YRITYS
YRITYS
Nurmitarhat Oy perustettiin vuonna 1990. Jo alusta saakka oli yrittäjien tavoitteena luoda yritykselle monipuolinen tuotevalikoima. Perustamisvaiheesta lähtien on tuotteemme pakattu suojatulla TÄTIVIHREÄ -tavaramerkillä varustettuihin pakkauksiin.
Tänä päivänä tuoteperheeseen kuuluu n. 30 erilaista yrttiä, versoa ja salaattia ruukuissa. Vakiintuneiden lajien lisäksi on tuotannossa jatkuvasti kokeiltavana uutta. Näistä parhaat pääsevät koemarkkinointiin saakka. Kuluttajien mieltymys uusiin tarjottaviin tuotteisiin on seurannassa mielenkiintoinen vaihe lanseerauksessa.
Palaute on määräävä, kun punnitaan kyseisen tuotteen ottamisesta varsinaiseen tuotantoon. Ruokatottumusten muuttuessa saattaa poisvedetyn tuotteen aika koittaa joskus myöhemmin.
Panostamme laatuun ja itse tuotteiden jatkuvaan kehittämiseen sekä henkilökunnan kouluttamiseen. Tuotteemme kasvatetaan korkeatasoisen viljelytekniikan avulla nykyaikaisessa tuotantolaitoksessa.
Kasvien kasvatus puhtaita raaka-aineita käyttäen ja viljely ilman kemiallisia torjunta-aineita antaa laadukkaan ja turvallisen suomalaisen tuotteen tuoreena nautittavaksi vuoden jokaisena päivänä.
Nurmitarhat Oy perustettiin vuonna 1990. Jo alusta saakka oli yrittäjien tavoitteena luoda yritykselle monipuolinen tuotevalikoima. Perustamisvaiheesta lähtien on tuotteemme pakattu suojatulla TÄTIVIHREÄ -tavaramerkillä varustettuihin pakkauksiin.
Tänä päivänä tuoteperheeseen kuuluu n. 30 erilaista yrttiä, versoa ja salaattia ruukuissa. Vakiintuneiden lajien lisäksi on tuotannossa jatkuvasti kokeiltavana uutta. Näistä parhaat pääsevät koemarkkinointiin saakka. Kuluttajien mieltymys uusiin tarjottaviin tuotteisiin on seurannassa mielenkiintoinen vaihe lanseerauksessa.
Palaute on määräävä, kun punnitaan kyseisen tuotteen ottamisesta varsinaiseen tuotantoon. Ruokatottumusten muuttuessa saattaa poisvedetyn tuotteen aika koittaa joskus myöhemmin.
Panostamme laatuun ja itse tuotteiden jatkuvaan kehittämiseen sekä henkilökunnan kouluttamiseen. Tuotteemme kasvatetaan korkeatasoisen viljelytekniikan avulla nykyaikaisessa tuotantolaitoksessa.
Kasvien kasvatus puhtaita raaka-aineita käyttäen ja viljely ilman kemiallisia torjunta-aineita antaa laadukkaan ja turvallisen suomalaisen tuotteen tuoreena nautittavaksi vuoden jokaisena päivänä.
Tuotteet
Tätivihreä -tuoteperheen jäsenet
Mausteyrtit, salaatit ja versot, varttuvat vuoden ympäri Nurmijärven Lepsämässä hyvässä hoivassa ja tarkassa valvonnassa. Maku, tuoksu, ja tuoreus syntyvät puhtaasti valon, lämmön ja ravinteiden yhteisvaikutuksesta
ilman kemiallisia torjunta-aineita.
- Yrttejä ja salaatteja ei tarvitse pestä ennen käyttöä.
- Pussi ja ruukku ovat luonnollisesti kierrätyskelpoisia.
Auringonkukan verso
Idut ja versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Vähäkalorisina
ne ovat oivallista syötävää kevyen ruokavalion ystäville. Ituja ja versoja voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin,
kuten wokruokiin ja keittoihin, mutta vasta aivan ruuan kypsennyksen loppuvaiheessa.
Basilika
Yrttien kuningas on ehdottomasti basilika; tämä monipuolinen yrtti sopii italialaisesta pestokastikkeesta suomalaiseen hernekeittoon, tomaatti-, muna-, peruna-, kasvis-, kala-,
juusto- ja liharuokiin. Kuivattuna tai saadessaan kylmää (alle +10°C) basilika helposti
mustuu ja menettää aromiaan.
Monimuotoisista basilikoista vaihtelua tuovat esim. kaneli-, punainen- ja sitruunabasilika.
Herneenverso
Idut ja versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Vähäkalorisina
ne ovat oivallista syötävää kevyen ruokavalion ystäville. Ituja ja versoja voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin,
kuten wokruokiin ja keittoihin, mutta vasta aivan ruuan kypsennyksen loppuvaiheessa.
Iisoppi
Voimakkaan makuista iisoppia kannattaa kokeilla kaikkiin tuhteihin liha-, maksa- ja
veriruokiin. Maku sopii myös useille kasviksille ja rasvaiselle kalalle.
Jääsalaatti
Rapea- ja mehevälehtinen. Salaatteihin suikaleina tai revittynä.
Kanelibasilika
Kanelibasilika sopii omenaruokiin, jälkituokiin ja juomiin.
Kirveli
Mietoa kirveliä voi käyttää runsaasti persiljan ja tillin tapaan. Lievä anismaku haihtuu kuumentaessa helposti, joten yrtti lisätään vastavalmiiseen ruokaan.
Kirveli on paikallaan vihannes-, sieni-, muna- ja kalaruoissa ja erikoisesti keitoissa ja kastikkeissa. Kirvelin maku sopii erittäin hyvin myös marjojen ja hedelmien kanssa käytettäväksi.
Korianteri
Korianteri on itämaisen keittiön suosikkiyrtti, joka tuoreena salaattimausteena vaatii
usein totuttelua. Tuoretta korianteria voi käyttää liha-, kala-, kasvis- ja riisiruokiin.
Kynteli (Pippuriyrtti)
Kyntelillä voi korvata ruoanlaitossa pippurin. Vaikeasti sulavat herne-, papu- ja kaaliruoat saavat kyntelistä helpotusta. Juureksista erityisesti porkkana nauttii kyntelin seurasta.
Lipstikka (Rohtoliperi)
Lipstikka on voimakas lihaliemimauste. Parhaiten sen sellerimäinen maku on
oikeuksissaan keitoissa, liemissä ja kastikkeissa.
Meirami
Ei herne- eikä kaalikeittoa ilman meiramia!
Vahvan mausteinen ja tuoksuva meirami on parhaimmillaan myös vahvoissa papu-,
maksa- ja veriruoissa. Meiramilla ryyditetään salaattiöljy ja viinietikka, koristellaan
juustoleivät ja maustetaan niin riista, kala kuin makkarakin.
Minttu
Raikas minttu on monipuolinen yrtti: perinteisen lammaspaistin lisäksi se tuo jännittävän, pirteän makunsa yhtä lailla salaateista sianlihaan ja jälkiruoista juomiin.
Kannattaa kokeilla uusien perunoiden ryydittäjänä!
Oregano (Mäkimeirami)
Pizza ja oregano kuuluvat erottamattomasti yhteen. Etelämaalaista aromia kastikkeisiin
ja keittoihin syntyy, kun chili, valkosipuli ja oregano yhdistävät voimansa.
Myös tomaatti-, muna- ja herneruoat nauttivat oreganon seurasta.
Persilja
Tuttu, monikäyttöinen persilja kelpaa muuhunkin kuin koristeeksi: liha-,kala-,muna- ja vihannesruokiin, keittoihin tai sellaisenaan voileivän päälle. Tummanvihreä persilja antaa syöjälleen A- ja C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja haihtuvia öljyjä.
Punainenbasilika
Miedon makuinen basilika, jossa aavistus anista. Voimakkaan purppuraiset lehdet
antavat väriä ruokiin ja koristeisiin.
Rakuuna
Hienostunut rakuuna viihtyy hyvin viinietikassa ja on oikea arvovieras liha- ja
broileripadoissa. Kotimainen puhdas kala ja tuoreet kasvikset sopivat myös
hyvin rakuunan ryyditettäviksi.
Ruohosipuli
Mehevän pehmeä, tuore ja tuoksuva ruohosipulitupsu silputtuna ruokaan tai leivän
päälle poistaa ikävän ja piristää synkinpinäkin talvipäivinä. Ruohosipulia pitää
käyttää runsaasti!
Salvia
Salvia on ns. raskaan sarjan mausteyrtti eli erittäin voimakkaan makuinen. Se poistaa
liha- ja kalaruokien rasvaisuuden tuntua ja sopii hyvin myös mauste-etikkaan. Tuoreen ryytisalvian vahva maku on veroisessaan seurassa herne-, papu-, veri- ja maksaruoissa.
Sitruunabasilika
Vaaleanvihreä ja hentolehtinen. Käytetään ruokiin, johon sitruunakin sopii. Esimerkkeinä kalaruoat, salaatit, kanaruoat, hedelmäsalaatit, kylmät juomat, jäävesi...
Sitruunamelissa
Voimakkaan sitruunalta maistuva ja tuoksuva yrtti. Käytetään tuoreena salaatteihin,
jälkiruokiin, teehen, juustotahnoihin, kalaruokiin ja kastikkeisiin.
Tammenlehtisalaatti
Lehdet liuskottuneet tammenlehteä muistuttavasti. Voi olla väriltään vihreä tai punertava.
Sopii salaattisekoituksiin ja koristeluun.
Thaibasilika
Voimakkaan makuinen basilika, sopii hyvin myös itämaisiin ruokiin. Kestää hieman kuumennusta.
Tilli
Tilli on vanha mauste- ja lääkintäkasvi, joka on kotoisin Välimeren alueelta. Tilli sopii kastikkeisiin, salaatteihin, uusille perunoille, kaali- ja liharuokiin, maustekurkuille,
yrttijuustoihin, voileiville, keittoihin ja koristeeksi. Erityisen hyvin tilli kuitenkin sopii
kala- ja äyriäisruokiin.
Timjami
Voimakkaan mausteinen timjami on riistan sekä lampaan- ja naudanlihan mauste. Kala
ja äyriäiset, sipuli ja sieniruoat saavat uutta luonnetta timjamsta. Lämpimissä kasvisruoissa timjami on edukseen valkosipulin seurassa. Tuoksuu ja maistuu voimakas sitruunainen aromi.
Vehnänoras
Oraat sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Vähäkalorisina ne
ovat oivallista syötävää kevyen ruokavalion ystäville. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle.
Rucola
Hienoarominen, retiisiä muistuttava maku. Käytetään salaattisekoituksiin.